badania ASO wyniki

Serwis wyszukanych haseł

Czytasz wiadomoci znalezione dla hasa: badania ASO wyniki





Temat: bóle nogi u 3,5 latki
mam wyniki badań

ASO <65 U/l (norma 0-200)
CRP 0,20 mg/dl (norma 0-0,50)
OB 25

morfologia w normie oprócz
płytki krwi 553 (norma do 440
HDW 3,35 (norma 2.2-3.2)
przy tym MCV 80,3 (norma 80-100)

o czym moga świadczyc te wyniki? Zobacz wszystkie posty z tego wtku



Temat: kaszel i wyniki badań- aso i mocz- pomocy!
kaszel i wyniki badań- aso i mocz- pomocy!
Mój Krzys keidys inetensywnie chorował na anginy (było to ponad 3 lata temu) od dwóch lat prawie nie choruje. niestety od początku listopada prawie ciagle kaszle. raz dostał antybiotyk ale to na zapalenie ucha (ceclor ?). Mimo kaszlu (suchego) lekarka nie stwierdza zmian na oskrzelach a on czasem aż płacze z kaszlu. Zrobiłam mu badania i okazało się że ma obecność szczawianów w moczu i dodatkowo Aso 200. CZy ktos ma jakiś pomysł jak mu pomóc? Bo lekarka przepisała tylko zyrtec po którym nie ma poprawy. Aha podawanie syropków ( acodin lub rubital) nie przynosi efektów. Podejrzewam alergię ale jak na razie skierowanie mam tylko dla młodszej córci (wieczne wysypki). Nawiżacz też nie pomaga. A my jesteśmy wykończeni. No i w przedszkolu patrzą na mnie jak na wyrodną matkę (a przecież tak naprawdę to pani doktor nie widzi przeciwskazań do uczęszczania do przedszkola). Może ktoś przez to przeszedł i mógłby mi podpowiedzieć może jakie jeszcze badania zrobić? a może jak mu pomóc? A mały kaszle w dzień i w nocy choć ostatnio w nocy już mniej. Dziękuję. Sylwia Zobacz wszystkie posty z tego wtku



Temat: anemia?
Podpinam się bo nie wiem już co robić ...
młody rozchorował się w lutym wcześniej był rumianym i żywym dzieckiem (6,5lat).
Diagnoza zapalenie płuc i Zinat, który nie zadziałał. Lekarka przepisała
Zinacef, motywując decyzje tym że zapalenie jest już obustronne i nadaje się do
leczenia szpitalnego. Młody był zdrowszy niz przed podaniem mu Zinatu, za to
pani doktor była zaraz po chorobie ;((. Na Zinacef się nie zgodziłam z racji
komplikacji sprzed 3 lat gdy dziecko po nim przestało chodzić. Po mało
przyjemnej rozmowie i prawie zmuszaniu mnie do wykupienia zastrzyków w
przychodnianej aptece (bo musi wziąć natychmiast a była godz.17) pozbyłam się
złudzeń i zakończyłam współpracę na zawsze. W efekcie końcowym młody dostał
Rovamycynę+Encorton w niewielkiej dawce na co zareagował. Obustronne zapalenie
płuc okazało się zapaleniem oskrzeli. Po zapaleniu płuc, mąż przytargał z pracy
infekcję gardłową (dostał Dalacin)a mlody Ospamox. Przeszło. I niby wszystko
było ok ale pozostał katar. Rano 4 chusteczki pełne zanim młody mógł normalnie
oddychać, podobno po Rovamycynie wydzielina schodzi do kilku miesięcy. Teraz gdy
wydawało mi się że zaczyna stawać na nogi nagle zrobił się strasznie blady i
zaczał mnie informowac że swędzi go pupa. Zrobiliśmy badanie kału które nic nie
wykazalo. Nie zdążyłam iść z nim do lekarza w sprawie bladości bo od
poniedziałku ma temperaturę. 3 dni 40C gorączki lekarz (a w zasadzie 3) nie
podał antybiotyku, dostał go wczoraj po badaniach
Wyniki badań:
ASO 31
CRP 82,4

pałeczkowate 6
podzielone 69
limfocyty 23
monocyty 1
kom. młode 1
erytrocyty: anizocytoza i anizochromia nieznaczna

OB 22

WBC 14,78
NEUT 10,49
NEUT% 71
LYMPH 17,9
MONO 1,61
MONO% 10,9
EO 0,02
EO% 0,1
BASO 0.01
BASO% 0.1

RBC 3,99
HGB 10,3
HCT 32,1
MCV 80,5
MCH 25,8
MCHC 32,1
RDW-SD 42,6
RDW-CV 14,7
PLT 198
PDW 15,5
MPV 12,2
P-LCR 40,7
PCT 0.24

Lekarka wczoraj przepisując Amoksiklav, przestraszyła mnie że anemia strasznaaa.
Tylko skąd? Brokuły, papryka, buraki i szpinak podobnie jak wołowina i ogromne
ilości pietruszki to u nas stały zestaw. Nie wiem już co robić i komu wierzyć.
Proszę o wyedukowanie ... co zrobiłam źle?

Zobacz wszystkie posty z tego wtku

Form:

Archiwum

Badania do celów sanitarno epidemiologicznych
badania ginekologiczne przez odbyt
badania HPV gdzie i za ile
Badania ASPAT i ALAT
Badania biochemiczne krwi
badania dla kierowców Kluczbork
badania dna oka
badania do pozwolenia na broń
badania dróg żółciowych
badania fałdu karkowego


Dobrobyt czasem ludzi materializuje - nędza zawsze. Feliks Chwalibóg
Dobre małżeństwo to raj na ziemi. Przysłowie ludowe
Factum est - stało się.
Facta, non verba - czyny, nie słowa; czyny są ważniejsze od słów.
Jak masło topnieje na słońcu, tak kobieta w towarzystwie mężczyzny długo cnoty nie zachowa. Mahomet (właśc. Muhammad ibn Abd Allah, ok. 570-632)